Veerkracht Coach

Veerkracht

Veerkracht is het vermogen om bij tegenslag, stress en veranderingen positief en toekomstgericht te blijven en terug te veren. Meer veerkracht ontwikkelen betekent meer mentale weerbaarheid krijgen voor de negatieve gebeurtenissen die professioneel of persoonlijk op je pad komen. Het stelt je in staat om te accepteren en je aan te passen aan een situatie om met zelfontplooing hiermee om te gaan. Als we mentaal veerkrachtig zijn bekijken we tegenslagen of moeilijkheden als mogelijkheden ipv als hindernissen.

Stress, energie en gezondheid

Meer veerkracht ontwikkelen betekent ook: beter omgaan met stress. Chronische stress slorpt al onze levensenergie op. Tijdens het coach traject overlopen we wat stress fysiek met ons lichaam doet, hoe het vaak zichzelf in stand houdt en hoe je zelf deze cirkel kan doorbreken. Je denken, voelen en doen worden ook op een onbewuste manier beïnvloed door energie. We bekijken hoe je deze energie met je gezondheid kan optimaliseren.

Ons brein

Vaak beseffen we niet dat je het brein, dat ons voorziet van mentale veerkracht, net zoals spieren kan trainen. Vaardigheden zoals zelfcontrole, oplossingsgericht zijn, reflectievermogen, focus, acceptatie, optimisme en engagement kunnen we zelf gaan ontwikkelen en oefenen. Vaak zijn deze competenties reeds aanwezig. Het coach proces is er dan ook op gericht deze op te sporen, de weerstand weg te nemen en te gaan ontwikkelen.

Samen met jou breng ik je mentaal kapitaal in kaart.

Vraag hier een eerste vrijblijvend en telefonisch kennismakingsgesprek aan:

Maak een website of blog op WordPress.com