Fleur onderscheidt zich door haar uitzonderlijke mooie klank en artistieke fijngevoeligheid. Ze werd in 1979 in België geboren en kreeg op vijfjarige leeftijd haar eerste pianolessen met de Suzuki-methode. Sindsdien vindt ze haar weg naar diverse concertpodia. 

Ze studeerde piano aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium van Antwerpen (België) als leerlinge van Levente Kende waar ze afstudeerde als Master in Music. Vervolgens behaalde ze haar diploma van Master in Cultuurmanagement aan de Universiteit Antwerpen. Nadien specialiseerde Fleur zich verder als concertpianiste bij Wibi Soerjadi in Nederland. 

Ze behaalde diverse prijzen waaronder de eerste prijs in de Cantabile Wedstrijd te Antwerpen en de Bach Wedstrijd te Brussel. Ze heeft ook tal van masterclasses in het buitenland bezocht waar zij studeerde bij bekende pianisten en pedagogen als Karl-Heinz Kämmerling, Gyorgy Sandor, Jan Wijn, Anatol Ugorski, Dmitri Bashkirov en Vitaly Margulis. Ze heeft zich ook toegelegd op het bespelen van pianoforte en volgde hiervoor lessen bij Jos Van Immerseel en Claire Chevalier. 

Fleur concerteert regelmatig in binnen- en buitenland. Zo werd ze uitgenodigd voor een concerttournee in Bulgarije waar ze het Tweede Pianoconcerto van Chopin met orkest mocht vertolken. Ook werd ze als soliste gevraagd bij verschillende orkesten en speelde ze concerto’s van o.a. Mozart, Rachmaninoff en Chopin.

Met veel trots stelde ze in 2008 haar eerste debuutalbum, DVD en Tour SENSITIVE voor. Op de SENSITIVE CD staan werken van o.a. Chopin, Busoni, Liszt en Beethoven. De SENSITIVE DVD omvat o.a. een live-uitvoering van één van de moeilijkste werken van Liszt. In het kader van deze CD organiseerde ze haar SENSITIVE TOUR. Dit was een reeks van 5 concerten in België op verschillende locaties in Vlaanderen.

Zo speelde Fleur in CC de Warande (Turnhout), de Arenberg Schouwburg (Antwerpen), CC De Spil (Roeselare), CC Scharpoord (Knokke) en het NTG (Gent). Tijdens deze  concerten speelde ze klassieke pianomuziek in een eigentijdse en toegankelijke setting bestaande uit een decor met videoprojectie. De geprojecteerde beelden op een doek van 4m hoog en 3m breed bestonden uit een combinatie van op dat moment live opgenomen beelden (met multicamera techniek) en beelden die de sfeer van het gespeelde werk extra in de verf zetten met poëzie en tekst in kalligrafie.

In 2010 maakte Fleur haar tweede CD ZENSES. Ze maakte voor deze CD een selectie van werken die voor haar stuk voor stuk verschillende emoties losmaakt. De muziek heeft een meditatief karakter waardoor dit album een reis naar de ziel wordt.

Fleur vormt ook samen met violiste Eva Vermeeren het duo Claverduo. Ze delen dezelfde passie om muziek op een unieke en originele manier bij het publiek te brengen. In 2020 resulteerde deze samenwerking in de CD UNDERWOOD en op 8 mei 2021 ging hun eerste theatervoorstelling ‘De Viool van Einstein’ in première.

Maak een website of blog op WordPress.com